JUB Jupol Gold - Pokrivna Periva Unutrašnja Boja 15l

Šifra: 51456
(0 ocena)
Opis proizvoda

JUPOL GOLD je za okolinu neškodljiva na osnovi vodene disperzije polimernih veziva izrađena visokopokrivna unutarašnja zidna boja. Upotrebljava se za dekorativnu zaštitu zidova i plafona u stambenim i poslovnim zgradama, školama, obdaništima, bolnicama, staračkim domovima i drugim objektima. Primerene podloge su fini malteri svih vrsta, površine zaglađene masama za izravnavanje, reljefne papirnate tapete, reljefne tapete od staklenih vlakana, kao i gips kartonske i vlakneno cementne ploče, iverice, neomalterisan beton, i sl. Moguć je nanos i na dobro prihvaćene stare disperzijske premaze i dobro prihvaćene dekorativne maltere svih vrsta. Jednostavna je za nanošenje i na raspolaganju u velikom broju nijansi. Film boje je dobro paropropustan i otporan na mokro trljanje, tako da je moguće ne preterano prihvaćeno zaprljanje prebojenih površina obrisati krpom namočenom u rasttvor univerzalnih sredstva za čišćenje. Za bojenje normalno upojnih, svetlih i ne previše uprljanih površina u manje zahtevnim objektima, obično je dovoljan već jednoslojni nanos.

MP cena: 4.836 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 51456
Veleprodajna cena 4.030,00 RSD
Jedinica mere kom
Primena Upotrebljava se za dekorativu zaštitu opterećenijih unutrašnjih zidova i plafona, gde se zahteva i estetski izgled bojene površine.
Prednosti • na raspolaganju je već više od 10.000 nijansi;
• visoka pokrivnost;
• otporna na mokro čišćenje univerzalnim sredstvima za čišćenje;
• svilenkasti mat izgled;
• izuzetno nizak sadržaj lako isparivih organskih materija;
• jednostavna za nanošenje;
• visoko paropropusna.
Vrsta Unutrašnja zidna boja
Tip Jupol Gold
Pakovanje Kanta veća
Težina 15 l
Potrošnja 125 - 190 ml/m2 za dvoslojno nanošenje.
Priprema Podloge Podloga treba biti čvrsta, suva i čista – bez slabo vezanih delova, prašine, ostataka oplatnih ulja, masti i druge prljavštine. Novo ugrađene maltere i mase za izravnavanje u normalnim uslovima (T = +20 ºC, rel. vl. vazduha = 65 %) sušimo, odnosno dozrevamo najmanje 1 dan za svaki mm debljine, za betonske podloge vreme sušenja je minimalno jedan mesec. Sa već prebojenih površina odstranimo sve u vodi lako i brzo rastvorljive nanose boja, i nanose uljanih boja, lakova i emajla. Zidnim buđima zaražene površine pre bojenja obavezno dezinfikujemo. Pre prvog bojenja obvezan je temeljni premaz. Preporučujemo vodom razređenu AKRIL EMULZIJU (AKRIL EMULZIJA : voda = 1 : 1) ili razređenu boju (JUPOL GOLD : voda = 1 : 1), za zahtevnije i manje kvalitetne površine (manje kvalitetne obloge od gips kartonskih ploča, gipsane maltere, krečnocementne ploče, iverice i neomalterisane betonske podloge) vodom razređen JUKOL (JUKOL : voda = 1 : 1). Temeljni premaz nanesemo farbarskom ili zidarskom četkom ili dugodlakim krznenim ili tekstilnim farbarskim valjkom, moguće je i špricanjem. Sa bojenjem možemo u normalnim uslovima (T = +20 ºC, rel. vl. vazduha = 65 %) početi 6 (AKRIL EMULZIJA ili JUPOL GOLD) odnosno 12 (JUKOL) sati od nanosa temeljnog premaza. Prilikom obnavljajućeg bojenja i prije nanošenja boje na podloge zaglađene disperzisjkim masama za izravnavanje temeljni premaz obično nije potreban.
Boju pre upotrebe samo temeljno promešamo, ako je potrebno, zatim je na konzistenciju primerenu tehnici i načinu nanošenja razredimo vodom maseno do 5% vode (intezivne nijanse) – maseno do 10% vode (bela i svetle nijanse). OPREZ! Pokrivnost boje razređivanjem se smanjuje! 3 Boju, koja nam je potrebna za premazivanje određene površine (ili još bolje: svih površina, koje bojimo u istoj nijansi), egaliziramo u dovoljno velikoj posudi. Za velike površine, za koje na takav način tehnički nije moguće pripremiti potrebnu količinu boje niti za jednoslojni nanos, u egalizacijskoj posudi izmješamo najprije boju iz najmanje tri kante. Kad upotrijebimo jednu trećinu tako pripremljene boje, u posudu dolijemo novu boju i s preostalom u posudi je dobro promiješamo, itd. Egalizacija bele boje iste proizvodne šarže, koju nismo razredili, nije potrebna. Bilo kakvo „popravljanje“ boje usred bojenja (dodavanje nijansirnih sredstva, ređenje, i sl.) nije dozvoljeno. Količine boje, koja nam je potrebna za bojenje pojedinih površina, izračunamo ili ocenimo iz površine tih površina i podataka o prosečnoj potrošnji, u specifičnim primerima, ili potrošnju odredimo merenjem na dovoljno velikoj testnoj površini.
Nanošenje Boju nanosimo u dva sloja u razmaku od 5 – 6 sati (T = +20 ºC, rel. vl. vazduha = 65 %), dugodlakim krznenim, odnosno farbarskim valjkom (dužina dlaka, odnosno niti 18 do 20 mm, upotrebljivo je prirodno i umetno krzno odnosno tekstilne obloge iz različitih sintetičkih niti – poliamid, dralon, vestan, nylon, perlon ili poliester), i sa farbarskom četkom primerenom za nanos disperzijskih zidnih boja ili špricanjem. Kod nanošenja valjkom upotrebljavamo primerenu mrežu za ceđenje. Pojedinu zidnu površinu bojimo bez prekida od jednog do drugog krajnjeg ruba. Za standardno dugodlaki farbarski valjak ili pištolj za špricanje nedostupne površine (ćoškovi, uglovi, žlebovi i sl.) koristimo primerenu četku ili manji farbarski valjak, te ih uvek obradimo prve. Bojenje je moguće samo u primerenim vremenskim uslovima odnosno u primernim mikroklimatskim uslovima: temperatura vazduha i zidne podloge neka ne bude niža od +5 ºC i ne viša od +35 ºC, relativna vlažnost vazduha ne viša od 80 %.
Dodatne Informacije Alat odmah posle upotrebe temeljno operemo vodom. Gustina: ~1,60 – baza 1001; ~1,54 – baza 2000; ~1,37 – baza 1000.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
Velog.rs