KNAUF GKB A 10 - Gips-kartonska ploča 9,5 mm / 3,25 m2 / 1,25 x 2,60 m

Šifra: 91100
(0 ocena)
Opis proizvoda Knauf Kartonsko-gipsane ploče koriste se za izradu spuštenih plafona, oblaganje postojećih zidova i izradu lako montažnih zidova. Knauf gipsane ploče se koriste za svakodnevnu unutrašnju izgradnju. Najčešća primena je kod suvog malterisanja tj. oblaganja novih i starih zidova.
MP cena: 682 ,50RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 91100
Veleprodajna cena 568,75 RSD
Jedinica mere kom (ploča 3,25 m2)
Primena KNAUF gipsane ploče se koriste za svakodnevnu unutrašnju izgradnju. Najčešća primena je kod suvog malterisanja tj. oblaganja novih i starih zidova. Obloge zidova i plafona na metalnoj potkonstrukciji, pregradni zidovi i spušteni plafoni, zidne obloge lepljene s gipsanim lepkom (suvo malterisanje).
Prednosti Knauf građevinske ploče su zbog svojih specijalnih dimenzija lake za rukovanje. Mogu se izvesti tanki, a jaki pregradni zidovi, koji su prvi izbor sa svojim zvučnoizolujućim svojstvima. Gipsane ploče su velikoformatne građevinske ploče. Njihova proizvodnja je pod stalnim unutrašnjim i spoljašnjim nadzorom. Ispitivane su prema građevinsko biološkim svojstvima. Zbog svoje osobine da izjednačavanju vlagu u prostoru, Knauf gipsane ploče pozitivno utiču na klimu u zatvorenom. Zbog kristalno vezane vode i svog prirodnog sastava gipsane ploče su negorive. S obzirom da Knauf sistemi pregradnih zidova i zidnih obloga u akustičnom smislu nisu kruti, oni u poređenju sa masivnim zidovima od opeke ili betona pružaju, uz manju ukupnu težinu, znatno bolja zvučno izolaciona svojstva. Zidne, plafonske ili podne površine jednostavno se izrađuju bez vidljivih spojeva. Knauf sistemima suve gradnje ostvaruje se dokazano stabilna i pouzdana podloga za premaze, maltere, lakove, tapete ili keramičke pločice.
Definicija A10 su gipsane ploče (GKB), čije su površine i uzdužne ivice obuhvaćene posebnim kartonom.
Oznaka Oznake na poleđini ploče su plave boje, ploča-karton je bele boje.
Tip GKB A 10 (9,5mm)
Debljina (mm) 9,5
Dužina (m) 2,6
Širina (m) 1,25
Težina (kg/m2) cca 6,80
Površina (m2/ploča) 3,25
Količina (kom/paleta) 70
Količina (m2/paleta) 195,0
Standard DIN 18180 , tip A prema SRPS EN 520
Karakteristike Građevinske ploče napravljene od gipsanog jezgra čije su površine i dužne ivice obložene čvrstim specijalnim kartonom. Gips ima nekoliko vrlo zanimljivih osobina: prirodan je materijal sa velikim brojem mikroskopsko malih pora koje upijaju višak vlage iz vazduha, a ispuštaju vlagu nazad u prostor kada se vazduh osuši. Zbog kristalno vezane vode gips je negoriv materijal, a dodavanjem armature od staklenih vlakana unutar i oko gipsane ploče, požarnootporne konstrukcije osiguravaju zaštitu od požara i do 180 minuta. Impregnirane gipsane ploče se po pravilu koriste u kupatilima ili kuhinjama gde se stvara prevelika koncentracija vlage u vazduhu. Posebnim podnim gips-vlaknastim pločama se izrađuje tzv. suvi estrih koji se polaže na podne konstrukcije koje zahtevaju lako i jednostavno izvođenje podloge za završnu obradu površine poda i u objektima gde je važno brzo i suvo izvođenje čvrstog i pouzdanog poda.
Dodatne Informacije Rad sa Knauf gipsanim pločama je jednostavan, a postupak ugradnje je suv, čime se vreme od početka radova do useljenja tj. korišćenja prostora značajno skraćuje.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:


Goran | 14/05/2018 Jel mize rigips table da se rade u kupatilo na zidove? Nece da propustaju vodu?
Velog: Poštovani, za te namene postoje Vlagootporne gipsane ploče. Pozdrav
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
Velog.rs