Salonit Ploča - Bezazbestna 1750x1130x5,8mm

Šifra: 45001
(43 ocena)
Opis proizvoda Salonit ploče služe za pokrivanje industrijskih, poljoprivrednih i pomoćnih objekata. Zbog štetnog sastojka azbesta, stari model salonit ploča zamenjen je proizvodima bez azbesta.  Karakteristike salonit ploča su : poprečni presek osigurava veliku čvrstoću na savijanje i daje veliku nosivost, mala težina omogućuje uštedu kod dimenzionisanja nosive konstrukcije. Otporne su na temperaturu, na delovanje hemijskih i bioloških uticaja.Idealne su za poljoprivredne objekte.
MP cena: 1.090 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 45001
Veleprodajna cena 908,33 RSD
Jedinica mere kom
Primena Karakteristike salonit ploča su : poprečni presek osigurava veliku čvrstoću na savijanje i daje veliku nosivost, mala težina omogućuje uštedu kod dimenzionisanja nosive konstrukcije. Otporne su na temperaturu, na delovanje hemijskih i bioloških uticaja.Idealne su za poljoprivredne objekte. Za pričvršćivanje salonit ploča koriste se SDK šrafovi primer 6x110mm + EPDM vulkanizirana Podloška i to po ploči se uglavnom stavlja 6 šrafova.
Vrsta Salonit Ploča
Dimenzije (mm) 1750 x 1130
Debljina (mm) 5,8
Korisna površina (m2) 1,50
Težina (kg/kom) 25,6
Broj talasa 8
Visina talasa (mm) 58
Dužina talasa (mm) 152
Korak (mm) 177
Broj šrafova po tabli (kom) 6
Količina (kom/paleta) 100
Postavljanje Postavljanje Salonit ploča mora biti urađeno prema priloženom nacrtu. Postavljanje ploča mora biti izvedeno od strane specijalizovanog tima, koje je licenciran za psotavljanje salonit ploča. Ploče se postavljaju na drvene grede 60x60, uz nagib ugla krova ne manji od 25%. Rastojanje između krovnih greda ne sme biti manja od 750mm. Grede su postavljene u razmaku između 500-750mm. Ploče treba postavljati u horizontalne redove i to od dole ka gore, preklapa se samo prethodno položeni talas u uzdužnom smeru. Svaki iznad položeni red treba da je preklopljen sa novim položenim redom ispod njega sa oko 200mm.

Kada se slažu redovi i preklopni redovi vrhovi talasa trebalo bi da se obeleže bojicom kako bi se kontrolisala veličina preklopa, odstupanje od niže i preklopne ploče dozvoljeno je +-4mm. Kod položenih ploča poželjno je obratiti pažnju na smer vetra u okruženju i postavljati preklopne ploče u smeru zavetrine. Pri postavljanju redova, treba iseći jedan ugao, na sledećoj ploči suprotni. Sečenje uglova vrši se mašinski, razmak između uglova trebalo bi da bude 8-10mm.

Za postavljanje šrafova i podloški, rupa mora biti 2-3mm veća od šrafa. Rupe se buše mašinski. Zabranjeno je ukucavati šrafove jer smanjuje otpornost ploče za 50%. Ploča mora biti postavljena na učvršćenu gredu šrafom i vulkaniziranom podloškom, sa razmakom između podloge i glave šrafa treba da bude 3-4mm. Šrafovi se psotavljaju na drugi i peti talas na šestotalasnoj ploči, na drugom i šestom na osmotalasnoj ploči.

Obratite pažnju na uputstvo za skladištenje ploča. Ivice lagerovane ploče ne smeju direktno biti izložene sunčevim zracima. Kada se ploče postavljaju na krov strogo je zabranjeno praviti rupe čekićem i seći uglove ručnom testerom. Potrebno je koristiti bušilicu i električnu testeru. Kod obojenih ploča prilikom sečenja potrebno je odmah ukloniti prašinu suvom krpom.
Deklaracija Uvoznik / Proizvođač: Feroming DOO
Zemlja Porekla: Ukrajina
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:


JELENKO | 29/10/2020 Vidim da imate ploče sa 6 valova. Trebam 3 takve ploče,i dal ih mogu dobiti u Zagrebu
Velog: Poštovani, nažalost ne isporučujemo van granica Republike Srbije. Veliki pozdrav
Milos | 15/11/2019 Da li mogu ove table da se dostavljalju za crnu goru ili vec postoje negdje u crnoj gori
Velog: Poštovani, preuzimanje ove robe samo kod nas u Beogradu.
Bobi | 02/08/2019 Zdravo dali moze ovi salonit table da se nagju u Makedoniji
Velog: Ne isporučujemo za Makedoniju.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
FOOTER 2020