Sika Latex - Dodatak malteru 5kg

Šifra: 54012
(0 ocena)
Opis proizvoda SikaLatex je vodootporni dodatak betonu i malteru, koji poboljšava prianjanje između starog betona i novog betona koji bi trebalo da se nanese.SikaLatex je sintetički proizvedena emulzija za prianjanje za beton i malter, ona povećava njihove mehaničke čvrstoće (naročito čvrstoću na zatezanje pri savijanju) i sposobnost prianjanja na staroj, zdravoj podlozi. Naponi skupljanja kod tankih obloga estriha smanjuju se pomoću SikaLatex-a. Često Sika Latex zovu i prijanjajući most.
MP cena: 2.190 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 54012
Veleprodajna cena 1.825,00 RSD
Jedinica mere kom
Primena Za uspostavljanje veze između starog i novog betona potrebno je da se napravi prianjajući most. Ovaj se izrađuje na sledeći način: SikaLatex se pomeša sa vodom u razmeri 1:1 (zapreminski deo). Sa tako dobijenom tečnošću spravlja se cementni malter u razmeri mešanja cement: pesak 1:1 do 1:2 (zapreminski deo), pri čemu bi pesak trebalo da ima veličinu zrna od ca. 3mm, konzistencija bi trebalo da bude plastična.
Vrsta Dodatak malteru
Tip Latex
Boja Bela
Pakovanje Kanister
Težina (kg) 5,0
Potrošnja cca. 0,25kg SikaLatex/m2 , 1mm debljine sloja prilikom razređenja 1:1.
Priprema Podloge Pre nanošenja SikaLatex-maltera, podloga se mora temeljno očistiti - pre svega od ostataka ulja od oplate - mora se očistiti prašina i ukoliko je to potrebno podloga se mora osloboditi od slobodnih delova. Sika Latex-malter se mora dobro nakvasiti, no ne sme biti vode u horizontalnim (dilatacionim) spojnicama.
Nanošenje Sika Latex kao prijanjajući most za malter i beton: Kod horizontalnih radnih spojnica se SikaLatex-malter utrlja četkom u podlogu. Debljina sloja bi pri tom trebalo da iznosi ca. 3-5 mm. Na taj još svež sloj se nanosi novi beton. Ukoliko bi trebalo da se naprave vertikalne dilatacione spojnice, onda se može postupiti kao što je prethodno opisano. Takođe se može na stari beton naneti prskanjem i pomoću mistrije razmazati, a zatim naneti sveži beton.
Dodatne Informacije Bitna za dejstvo prianjajućeg mosta nije debljina sloja, već neprekidna zatvorenost sloja lepljenja. U zatvorenom i neoštećenom originalnom pakovanju 12 meseci po isporuci iz fabrike. SikaLatex je osetljiv na mraz.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
Velog.rs