Sika Lastic 1K - Cementni malter 20kg

Šifra: 54101
(0 ocena)
Opis proizvoda Sikalastic®-1K je jednokomponentni, fleksibilni malter, ojačan vlaknima, na bazi cementa, modifikovanog specijalnim polimerima otpornim na baze. Ovaj materijal sadrži odabrane agregate sitne granulacije i odgovarajuće aditive za hidroizolaciju ispod keramičkih pločica i hidroizolaciju cementnih podloga izloženih naponima savijanja (zatezanja). Sikalastic®-1K je moguće nanositi gleterom, četkom ili valjkom. Lastic 1K je jednokomponentni, fleksibilni, hidroizolacioni, cementni malter ojačan vlaknima.
MP cena: 6.990 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 54101
Veleprodajna cena 5.825,00 RSD
Jedinica mere kom
Primena • Fleksibilni zaštitni premaz za armiranobetonske konstrukcije za zaštitu od uticaja mraza i soli za odmrzavanje kao i prodora ugljen-dioksida, radi poboljšanja postojanosti
• Ispitan i pogodan za kontakt sa vodom za piće u skladu sa italijanskim propisom D.M.174-2004 i u skaldu sa Srpskim propisima i regulativom.
• Hidroizolacija i zaštita betonskih konstrukcija kao što su rezervoari za tehničku i pitku vodu, tankovi, *zatvoreni-unutrašnji* i *otvoreni-spoljašnji* bazeni za plivanje, cevi itd
• Hidroizolacija spoljašnjih zidova koji su ukopani u zemlju
• Unutrašnja hidroizolacija zidova i podova podrumskih prostorija izloženih uticaju niskih negativnih hidrostatičkih pritisaka
• Hidroizolacija kupatila, tuš kabina, terasa, balkona, bazena za plivanje pre nanošenja keramičkih pločica koje se lepe lepkom za keramiku
• Hidroizolacija terasa i balkona i svih površina izloženih vremenskim uticajima.
Prednosti • Može se nanositi na mokre podloge;
• Jednostavno se nanosi špahtlom, četkom ili valjkom;
• Ne razliva se: jednostavno se nanosi i na vertikalne zidove;
• Odlične karakteristike premošćavanja pukotina;
• Veoma dobro prijanjanje na skoro sve podloge kao što su beton, cementni malter, kamen, keramika, opeka, drvo;
• Moguće je prilagoditi konzistenciju materijala u zavisnosti od željenog načina ugradnje .
Vrsta Cementni malter
Tip Lastic 1K
Boja Svetlo siva
Pakovanje Džak
Težina (kg) 20
Potrošnja Oko 1,2 kg/m²/mm.
Gustina 1,50 kg/l
Temperatura podloge (°C) +5 min / +35 max
Temperatura ambijenta (°C) +5 min / +35 max
Veličina zrna Dmax (mm) 0,3
Hemijski sastav Cement modifikovan polimerima, odabranim agregatima, aditivima i vlaknima.
Kvalitet Podloge Podloga mora biti čvrste strukture, čista, suva i bez tragova kontaminirajućih materija kao što su prljavština, ulja, masti i površinski premazi itd.
Priprema Podloge Podloge očistiti peskiranjem, ispiranjem mlazom vode pod visokim pritiskom (preporuka 400 bara), čišćenjem čeličnim četkama, šmirglanjem-brušenjem keramičkih pločica itd. radi uklanjanja naslaga prašine, prethodnih premaza, tragova masti, rđe, sredstava za skidanje oplate, farbe, cementnog mleka i drugih supstanci koje mogu oštetiti prijanjanje proizvoda Sikalastic®-1K. Za ispravnu hidroizolaciju bazena, rezervoara, tankova, podrumskih prostorija, preporučuje se da se naprave zalučenja (holkeri) na spojevima zodova i podova primenom reparaturnog maltera tipa Sika® MonoTop® ili SikaRep®. Prekidi u betoniranju, prodori cevi, rasvete i instalacija, moraju biti na propisan način zaptiveni. Podloga mora biti propisno navlažena pre primene. Prilikom nanošenja materijala, izbegavati stajaću vodu ili kondenzaciju (navlažena površina mora biti tamna i mat).
Postupak mešanja Sikalastic®-1K se može mešati električnom mešalicom sa malim brojem obrtaja (~500 o/min) dodavanjem propisane količine vode u skladu sa predviđenim planom primene. Kada smesa postane ujednačena, nastaviti sa mešanjem još oko 3-4 minuta, dok se ne dobije malter ujednačene konzistencije i bez grudvica. Ne dodavati druge sastojke. Pomešati sadržaj cele vreće da bi se izbegla neujednačena distribucija čestica i agregata.
Nanošenje Sikalastic®-1K naneti pomoću:
• Gleterom, jačim i ravnomernim pritiskom na podlogu;
• Valjka kratke-srednje dlake, uz proveru da li se proizvod ujednačeno raspoređuje po podlozi;
• Četke, povlačenjem u poprečnom smeru;

Preporučena ukupna debljina za ovaj proizvod iznosi najmanje 3 mm i to u minimum 2 sloja.Maksimalna preporučena debljina po sloju iznosi:
• Špahtlom/prskanjem: 2 mm po sloju;
• Četkom/valjkom/: 1 mm po sloju;

Prilikom nanošenja mora se prekriti cela površina podloge u ujednačenoj debljini. Uvek sačekati da se prethodni sloj stvrdne, pre nanošenja sledećeg sloja. Sikalastic®-1K ne ravnati ravnjačom ili gleterom sa sunđerom. Površinu je moguće izravnati neposredno nakon stvrdnjavanja proizvoda, finom šmirglom.
Uputstva za spojnice Na eventualnim spojnicama izloženim ograničenjim pomeranjima i na drugim kritičnim zonama (na primer, spojevi sa vertikalnim površinama), hidroizolacioni sloj se mora ojačati pomoću trake Sika® Seal Tape-S. Traka mora da se postavi u sveži prvi sloj, a zatim se prekriva drugim slojem. Na dilatacionim spojnicama (izloženim velikim pomeranjima), obavezna je primena proizvoda Sikadur-Combiflex®-SG.
Nanošenje proizvoda Sikalastic® -1K na keramičke pločice: Keramičke pločice i mozaik pločice mogu se polagati preko Sikalastic®-1K pomoću odgovarajućeg lepka iz proizvodnog programa Sika® Ceram (minimalno u skladu sa C2 standarda EN 12004 – cementni lepak srednje elastičnosti). Fuge popuniti odgovarajućim proizvodima na bazi cementa.
Čišćenje Odmah nakon upotrebe sav alat i opremu za nanošenje materijala očistiti vodom. Očvrsli malter uklanja se isključivo mehaničkim putem.
Dodatne Informacije 12 meseci od datuma proizvodnje ukoliko se propisno skladišti u neoštećenom i neotvorenom originalnom pakovanju u suvim i svežim uslovima. Zaštiti od vode.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
Velog.rs