Sika Monoseal 101 - Cementna smeša 20kg

Šifra: 54050
(9 ocena)
Opis proizvoda Sika® Monoseal 101 je jednokomponentna smeša visokokvalitetnih cemenata i agregata, obogaćena vodoodbojnim i vodonepropusnim sintetičkim proizvodima. Zamešana sa vodom formira pastu takve konzistencije da se lako nanosi četkom, pri čemu se formira vodonepropusni sloj sa dobrim osmotskim karakteristikama. Polimer-cementni vodonepropusni materijal, na bazi visoko kvalitetnog cementa, specijalnih punila i polimera kojima se obezbeđuju dobra vodoodbojnost, vodonepropusnost i paropropusnost. Sika® Monoseal 101, kao zaštitni premaz, je u skladu sa zahtevima standarda EN 1504-2.
MP cena: 1.980 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 54050
Veleprodajna cena 1.650,00 RSD
Jedinica mere kom
Primena Materijal se meša sa vodom i pri tome hormira homogenu pastu, koja se lako nanosi na podlogu četkom. Sika® Monoseal 101 omogućava formiranje postojane, krute, vodonepropusne obloge na betonskim, cementnim i zidanim površinama. Pogodan je za primenu u slučajevima kada se očekuje pojava kapilarne vlage, infiltracije vode pod niskim pritiscima, kao i u slučaju vodonepropusnih zahteva kada su u pitanju pozitivni hidrostatički pritisci vodenog stuba. Neki karakteristični primeri za pravilnu upotrebu Sika Monoseal-a 101 su:
• Podrumske i suterenske prostorije
• Liftovska okna
• Ukopani i zaštitni zidovi
• Jame i šančevi
• Rezervoari i tankovi
Prednosti • Efikasna, ekonomična hidroizolacija postojećih objekata
• Jednostavna i laka primena upotrebom četke
• Sprečavanje prodora podzemne vode ili sprečavanje oticanja stajaće ili tekuće vode u građevinskim hidrotehničkim kostrukcijama
Vrsta Cementna smeša
Tip Monoseal 101
Boja Siva
Pakovanje Džak
Težina (kg) 20
Potrošnja Potrošnja Sika® Monoseal 101 zavisi od stepena vodonepropusnosti koji se zahteva, odnosno od broja slojeva koji se nanose. Generalno, potrošnja zamešanog materijala po 1 mm debljine sloja iznosi 2,0 kg/m2 .
Gustina 2,00 kg/l
Vreme između slojeva (h) 1-2
Temperatura podloge (°C) +5 min / +35 max
Odnos mešanja 5,50 - 6,00 litara vode na džak 20kg
Razlivanje (mm) 195
Čvrstoća-savijanje-7dana (N/mm2) > 7
Čvrstoća-pritisak-7dana (N/mm2) > 30
Priprema Podloge U cilju obezbeđenja vodonepropusnosti podloge, ista treba da bude savršeno očišćena (bez prisustva bilo kakvih tretmana u pogledu premaza, lakiranja i sl.), zdrava i bez prisustva slabo vezanih ili nevezanih delova. Preporuka je da upotrebom maltera iz grupe SikaTop® , Sika MonoTop® ili SikaRep® proizvodnog programa kompanije Sika, eliminišete sva udubljenja, prsline. Fuge između opeka moraju biti moraju biti sanirane. Preporuka je, takođe, da se obrade svi spojevi podnih i zidnih površina izradom zaobljenih holkera. Navlažite podlogu do zasićenja pre ugradnje Sika Monoseal-a 101. Nikada ne nanosite proizvod na površine na kojima je prisutna stajaća voda ili kod kojih se javljaju otvoreni prodori vode.
Postupak mešanja Proizvod zamešati sa preporučenom količinom vodom električnom mešalicom sa malim brojem obrtaja (~ 500 o/min). Zamešani materijal ostaviti da odstoji 5 – 10 minuta i ponovo promešati pre nanošenja.
Nanošenje Sika® Monoseal 101 može se nanositi upotrebom četke. Prvi sloj koji se pažljivo Sika® Monoseal 101 nanosi penetrira u prethodno do zasićenja navlaženu poldogu. Radite pažljivo posebno prilikom obrade ivica i uglova. Generalno je potrebno naneti dva ili tri sloja materijala. Slojeve treba naneti u upravnim pravcima, čime se postiže potpuna pokrivenost površine materijalom.
Čišćenje Ostaci svežeg proizvoda čiste se sa alata i zaprljanih površina vodom. Stvrdnuti proizvod mora se ukloniti mehaničkim putem.
Dodatne Informacije Rok trajanja je 12 meseci od datuma proizvodnje ukoliko se skladišti u originalnom, neoštećenom i neotvorenom pakovanju, u suvom i zatvorenom prostoru.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:


miodrag | 20/08/2020 1. Posle prvog premaza / u jednom pravcu/ koliko treba da prodje vremena da se uradi drugi premaz /u drugom pravcu/? 2.U kupatilu se premaće pod i zid u delu tuš kabine, da li smeta da se dobro lepe pločice posle toga, pogotovo na horizontalnom delu
Velog: Poštovani, sve od navedenih podataka koje imamo su okačene na stranici artikla. Za više informacija pozovite direktno predstavništvo Sike u Srbiji za još tehničkih informacija.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
Velog.rs