Ceresit CL 51 - Hidroizolacioni premaz 5kg

Šifra: 53150
(60 ocena)
Opis proizvoda

Ceresit CL 51 je jednokomponentni hidroizolacioni premaz. Fleksibilno vodotporno zaptivanje ispod pločica. 

MP cena: 3.168 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 53150
Veleprodajna cena 2.640,00 RSD
Jedinica mere kom
Primena Unutrašnji zidovi i podovi: Za zaptivanje bez spojnica ispod keramičkih pločica u vlažnim i mokrim uslovima kao npr. kupatilima, tuš kabinama, kuhinjama i javnim toaletima. U slučaju podnih konstrukcija sa izolacionim slojem, CL 51 se nanosi direktno na sloj za preraspodelu opterećenja. Takođe pogodan je za upotrebu na sistemima sa podnim grejanjem.

Spoljašnji prostor: Za zaštitu podloge (košuljice ili betonske) od vlage i curenja na terasama i balkonim. Nije za upotrebu na starim keramičkim pločicama, asfalt betonu ili bojenim površinama.
Prednosti • vodootporan
• pogodan za nanošenje četkom, valjkon ili raspršivačem
• zatvara pukotine
• za unutrašnju i spoljašnju upotrebu
• bez rastvarača
Vrsta Hidroizolacioni premaz
Tip CL 51
Pakovanje Kanta
Težina 5 kg
Potrošnja 1,10 kg/m2
Gustina 1,40 kg/l
Vreme sušenja (h) 1,5-2,0
Temperatura rada (°C) +5 min / +30 max
Odnos mešanja Potrošnja u dva sloja: 1,1 kg/m2
Hemijski sastav Modifikovana disperzija sintetičke smole.
Priprema Podloge CL 51 se vezuje za sve čvrste, nosive, stabilne čiste podloge, koje su spremne za polaganje i očišćene od substanci koje utiču na vezivanje (npr. razdvojni agensi, čestice, prašina, prljavština). Četkom otklonite praškaste nečistoće i premažite podlogu sa osnovnim premazom CT 17. Nanosi boje se moraju otkloniti. Gornja površina mora biti dovoljno ravna i bez pukotina.
CL 51 je pogodan za upotrebu na malteru, betonu, opeci, cementnoj košuljici, suvoj podlozi sačinjenoj od cementnih vlaknastih ploča, kao i na gipsanim zidovim, gips karton pločama, vlaknastim gipsanim pločama, gipsanim glet masama, gas betonu i na sendvič panelima sa ispunom od pene (XPS, PU) sa cementnim premazom. U slučaju podloga na bazi kalcijum sufrata (mehanički očvršćnih, očvršćenih od nečistoća i premazanih prajmerom CT 17), anhidrit podloga i gipsanih izravnavajućih masa, sadržaj vlage mora biti < 0,5% težinski. Sa gipsanim malterom sadržaj vlage mora biti < 1% težinski. Gipsani malter mora biti dovoljno stabilan i podloga nosiva. Prosečna debljina sloja maltera mora biti 15 mm. Sloj maltera od 10 mm i manje nije dopustiv. Malterisana površina ne sme biti perdašena već ohrapavljena. Prodizanje vlage iz podloge, npr. od strane spoljašnjeg zida, ne sme biti moguće. Nakon nanošenja zaptivnog filma, deformacije površine moraju biti svedene na najmanju moguću meru.
Nanošenje CL 51 se nerazblažen nanosi pomoću četke, moher valjka ili raspršivača. Dva premaza ukupne debljine od 1 do maksimalno 1,5mm su neophodne da bi se stvorio zaštitni vodootporni sloj. Drugi sloj se može naneti već nakon 2 časa od nanošenja prvog sloja. Otprilike nakon 16 časova od nanošenja drugog sloja površina je spremna za dalju upotrebu, npr. sa CM 17 fleksibilnim lepkom. Spojevi i ivice moraju biti osigurani sa zaptivnom trakom CL 52, spojevi zidova i odvodi na podu sa CL 53/54 zaptivnim elementima za zid/pod. Zaptivna traka se stavlja na prvi sloj i premazuje se drugim slojem.
Dodatne Informacije Koristite CL 51 isključivo pri temperaturi vazduha i podloge od +5°C do +30°C. Svi ovde navedeni podaci dobijeni su pri temperaturi od +23°C i relativnoj vlažnosti vazduha od 50%. Vlaga sa suprotne strane i iyloženost hemikalijama moraju biti u potpunosti sprečeni. Spoljašnje površine moraju imati nagib od minimum 2,5% i biti bez udubljenja. Imajte u vidu da u zavisnosti od vremenskih uslova, sušenja, očvršćavanje može biti brže ili sporije.
Deklaracija Uvoznik-Dobavljač / Proizvođač: HENKEL SRBIJA DOO
Zemlja Porekla: Srbija
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
FOOTER 2020