BK-Mal 420 - Cementno krečni - Spoljašnji 30kg

Šifra: 55922
(0 ocena)
Opis proizvoda BK-Mal 420 je cementno-krečni malter namenjen za mašinsko i ručno oblaganje spoljašnjih zidova od cigle, bloka, gas-betona, betona, betonskih ploča i sl. Proizvod karakteriše visoka mehanička čvrstoća i dobra prionljivost na podlogu, pa je ova vrsta maltera naročito pogodna tamo gde će se naknadno postavljati teži zidni elementi.
MP cena: 680 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 55922
Veleprodajna cena 566,67 RSD
Jedinica mere kom
Primena Namenjen za mašinsko i ručno oblaganje spoljašnjih zidova od cigle, bloka, gas-betona, betona, betonskih ploča i sl.
Vrsta Cementno krečni malter
Tip BK-Mal 420
Težina (kg) 30
Pakovanje Džak
Sastav Sivi portland cement, hidratisani kreč, aditivi i mineralni filer.
Potrošnja Okvirna potrošnja se kreće oko 11-12 kg/m2/cm debljine sloja.
Gustina (g/dm3) 1300-1500
Savojna i pritisna čvrstoća (MPa) Savojna čvrstoća (MPa):
• 7 dana: 0,9
• 28 dana: 1,1
Pritisna čvrstoća (MPa):
• 7 dana: 1,7
• 28 dana: 2,2
Koeficijent otpora difuziji vodene pare (μ) 8,3
Priprema Podloge Podloga na koju se malter nanosi mora biti čvrsta, čista i suva, bez slabo vezanih delova, masnih mrlja i sl. Odgovarajuće podloge su sve betonske površine (stare najmanje 2 meseca), zid od opeke i bloka, gas-betona i sl. Popunjavanje većih praznina i izravnavanje u većim debljinama izvršiti istim proizvodom BK-Mal 420, postupkom višeslojnog nanosa uz međuslojno armiranje mrežicom. U slučaju nanošenja maltera na zidove od opeke i bloka prethodna priprema podloge nije neophodna. Kod glatkih betonskih površina na kojima najčešće ima zaostalog ulja od oplate, neophodno je izvršiti grundiranje sa BK-Beton Kontakt-om u cilju ostvarivanja bolje adhezije maltera na podlogu. Kod malterisanja visokoupojnih, kao i neravnomerno upijajućih površina (gas-betonski blokovi) potrebno je izvršiti grundiranje sa BK-Nivelatorom, u cilju ujednačavanja upojnosti i sprečavanja pojave pukotina na malteru usled neravnomernog sušenja. Alternativno, u oba slučaja priprema podloge se može sprovesti prethodnim nanošenjem špric-maltera BK-Mal 120 prema uputstvu datom u tehničkom listu. Priprema podloge nanošenjem BK-Mal 120 se preporučuje u slučajevima nanošenja maltera na zidove od mešanih materijala, zidove od lomljenog kamena i sl.
Nanošenje Zatvaranje širokih i dubokih fuga, otvora od električnih i drugih instalacija treba završiti pre početka malterisanja. Priprema maltera se vrši mašinski, samešanjem suvog maltera sa oko 24 % vode. Malter se najčešće nanosi u dve faze, metodom sveže na sveže, guseničasto mašinski na prethodno pripremljenu, suvu podlogu u debljini min. 10 mm i max. 25 mm. Malter se nakon nanošenja poravnava H-letvom. Nakon izvesnog vremena zavisno od uslova na mestu ugradnje (najčešće par sati), pristupa se završnoj obradi maltera adekvatnim alatom (strugač, pirana i sl.). Optimalna temperatura vazduha i podloge pri ugradnji je između +5oC i +30oC. Malter treba zaštititi od prebrzog isušivanja. Direktno zagrevanje maltera nije dozvoljeno jer malter mora stvdnjavati ravnomerno. Vreme sušenja maltera pre dalje obrade iznosi min. 10 dana po cm debljine maltera.
Čišćenje Alata Odmah nakon upotrebe transportna creva i ostali alat je potrebno detaljno oprati vodom. U cilju lakšeg čišćenja, malter ne bi trebalo da zaostaje u crevu duže od 30 minuta. Ukoliko se alat ne opere neposredno posle upotrebe, očvrsle ostatke mehanički ukloniti.
Dodatne Informacije Materijal prenositi u zatvorenim vrećama. Pri radu osigurati dobro provetravanje ako se koristi u zatvorenim prostorijama. Pri radu s mokrim malterom zaštititi oči i kožu zbog alkalne reakcije. Čuvati van domašaja dece. Materijal skladištiti u suvim prostorijama na paletama, zaštićeno od vlage.
Deklaracija Uvoznik-Dobavljač / Proizvođač: BANJA KOMERC BEKAMENT DOO
Zemlja Porekla: Srbija
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
FOOTER 2020